Vitt socker ? Nej tack....

Socker i sig är inte vitt, men efter det blir en kemisk process som kallas "raffinering" vi  kommer  att se i detaljer. 
Sockerindustrin ger negativa effekter på vår kropp som en död, inert och mycket skadliga. Detta beror på dess mödosamma raffinering, de flesta ville göra det presentabel i ögonen av den moderna konsumenten. 

Produkten avreseorten är kokta med mjölk av kalk, där den ädla delar av anläggningen - albumin och mineraler - krascha, förstöra som en följd av den reaktion alkali och värme. Det ämne som behandlas sedan med kalk, kolsyra, sulfuric dioxid och kalciumkarbonat.  Den massa som erhålls är ytterligare kokas, kyls, kristalliserat och centrifugeras.

Den slutliga processen, raffinering, görs med hjälp av kolsyra, svavelsyra och andra skadliga ämnen inte mindre. Senare sockerindustrin för att öka produktionen av den slutliga produkten introducerades i system för behandling av lång maceration av de föreningar i lösningar hartser, ammoniak och vatten. 

På lång sikt ett av de mest drabbade är immunsystemet, eftersom konsumtion av de krafter och energi leder till en nedsatt förmåga att reagera på yttre angrepp och tendensen att insjukna.  När vi äter 50 gr. vitt socker, fagocitaria förmågan hos vita blodkroppar är nedsatt med 76% och denna minskning i försvaret tar det ca 7 timmar. 

Anser också att det i nästan samtliga livsmedels-och dryckesindustrin, inklusive smörgåsar McDonald's, enligt uppgifter från filmen Super Size Me, innehåller socker.  Och socker i det långa loppet är beroendeframkallande. 

Källor och Analys: 
Mellan jorden och Sky 
Enotime 
Super Size Me

Kommentarer
Postat av: anja

Bra Vasco!!!

Kör på! Även jag älskar mat och vill tillbaka till riktigt mat - inte den här industisörjan!

Jag tipsar dig så småningom! Tips för stavning: en programm med stavningsförslag på svenska! Och ifall du hittar fel hos mig: jag är tysk!

Vi hörs

Anja

2008-11-27 @ 22:44:59
URL: http://www.greenfoot.se
Postat av: dd

bra inlägg

2008-11-29 @ 13:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0