Straff till choklad ätaren......
Teun van de keuken,  en nederländsk journalist som  har stämts sig själv för att ha ätit choklad.

De nederländska strafflagen straffar den som medvetet frukt konsumtion av olagliga åtgärder, antingen automatiskt  eller medbrottsling. Teun har ätit choklad som odlas i en plantering där afrikanska arbetare är underbetalda och därför har "gjort" medbrottsling "av exploatering.

 År 2002, Teun har lärt sig av barn i plantager i Elfenbenskusten, köpas och säljas trots avskaffandet av slaveriet inträffade 1863, och har publicerat rapporter och utredningar.  Sedan 2004 han köpte en chokladkaka och var "presenteras av domaren ber 4 års fängelse föreskrivs i koden. Domaren skickade hem honom, det anledningar till sitt beslut med att "dagens slaveri är inte" en prioriterad fråga för Konungariket Nederländerna ". 

Juli 2005 var att vara den månad då choklad tillverkare skulle ha att "befria" alla sina slavar. 
De hade undertecknat ett avtal under 2001 som förutsättning, men ingen hade följts.
2005 lämnade filmen "Willy Wonka och chokladfabriken" och Teun frågade Nestle för att säkerställa att allmänheten att choklad inte var producerat av slavar.  Nestlé vägrade.

Teun beslutat att sätta honom på marknaden en chokladkaka "slav fri". . Den 29 november 2005 kommer att bli tillgänglig i 5000 flera butiker.  Den 30 november hade alla redan sålda. Sedan dess Teun säljer choklad under varumärket Tony's Chocolonely.

Nyligen blev tvungen att ändra texten på hans fingrar från "100% fri från slaveri" till "vi arbetar för att producera den utan slavar."  Teun  upptäckte att det inte kan se till att alla dess choklad produceras på ett rättvist sätt. 

  ''Slaveri "efter påsk chokladvaror på BBC 
  "Choclate och slaveri  på Wikipedia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0