Börja inte fuska med Eko !!




E249 E250 E251
Finns i nästan alla charkprodukter och det måste vi tyvärr leva med, för att undvika utveckling av vissa farliga bakterier.

Men Matpolisen accepterar inte att dom finns i eko produkter!!

Hos http://www.ekoprodukter.se/ under fliken chark läser man ingredienserna som finns i  chark produkter och dom innehåller  E249 som är  farligaste av alla !!!

Hjälp gärna bloggen att hitta flera Eko fuskare.


Lite info om: E249 E250 E251:

Kaliumnitrat  E249: Finns i kött, konserverat kött, korv kryddat  kokta korv, beredd eller konserverat kött. Rekommenderas ej till barn. Förbjuden i Australien och Schweiz. Det kan orsaka yrsel, huvudvärk, andnöd. Är cancerframkallande potential. Farligt som "kan" i kombination med andra ämnen (aminer) SKAPAS nitrosaminer, ämnen och ge cancer.
Nitriter kan orsaka illamående , kräkningar, yrsel, huvudvärk, problem med (blodtrycket sänks). Tydligen finns det ett samband mellan intag av livsmedel med nitrit (korv, salami osv).Det rekommenderas inte för barn.

  

E249: KALIUMNITRIT

- Cancer.

- Fosterskador.

- Förgiftning.

- Genetiska skador.

- Methemoglobinemia (en blodsjukdom).

- Plötsliga dödsfall.

- Svåra allergiska reaktioner.

- Tumörer.


Natriumnitrat och 250:
är i köttprodukter, konserverat kött, paté av gåslever, rökt bacon eller salt. Som "E 249", är misstänkt vara kopplade till hyperaktivitet hos barn.

Natriumnitrat E251:
räcker det att konsumera 200-300 gram produkter varje för att överskrida ADI.

Kommentarer
Postat av: Sara

Vilken snygg blogg du har. Vad ska du göra idag då? =)

2008-11-30 @ 11:33:06
URL: http://pkfs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0