Lördags godis till barn och Campari till Mamma = Olè...Fiesta...Igår läste jag en väldigt interessant diskussion om E120 tillsats , en orolig mamma skrev så på sin blogg:

"Detta då min son - efter fyra månader på kosttillskottet EyeQ - åter förvandlades från en "normal" liten kille till en kille med tydliga ADHD-symtom: vredesutbrott, ingen frustrationstolerans m.m. m.m.
Anledning till förvandlingen var att jag gav honom en påse Tom&Jerry från Malaco. En påse som säljs till och för barn - som lördagsgodis.
Det tog FYRA dagar innan han åter blev "normal" igen... Det var verkligen fyra dagar "i helvetet"! Det var påfrestande och jobbiga dagar för hela familjen - framförallt för Viktor.
Idag har jag kommit på orsaken. Orsaken heter E120!
Har kan du läsa hela diskussion: http://blogg.aftonbladet.se/25039/perma/988777/

Om du vill veta mera om Kochenill- lus (Dactylopius coccus cacti)  http://www.shenet.se/ravaror/karmin.html

E120:
KARMIN (rött)

Fosterskador.
Hyperaktivitet.
Depression, vredesutbrott, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter m m.
Överkänslighet.   ------ Källa: http://hem.passagen.se/enummer/enr01.html

Det verkar vara jobbigare att odla såna lus än att tillverka godis, så ser ut en Kochenill-lus "Farm" i Australien


Nästa lördag blir inga Campari för min Del.....Börja inte fuska med Eko !!
E249 E250 E251
Finns i nästan alla charkprodukter och det måste vi tyvärr leva med, för att undvika utveckling av vissa farliga bakterier.

Men Matpolisen accepterar inte att dom finns i eko produkter!!

Hos http://www.ekoprodukter.se/ under fliken chark läser man ingredienserna som finns i  chark produkter och dom innehåller  E249 som är  farligaste av alla !!!

Hjälp gärna bloggen att hitta flera Eko fuskare.


Lite info om: E249 E250 E251:

Kaliumnitrat  E249: Finns i kött, konserverat kött, korv kryddat  kokta korv, beredd eller konserverat kött. Rekommenderas ej till barn. Förbjuden i Australien och Schweiz. Det kan orsaka yrsel, huvudvärk, andnöd. Är cancerframkallande potential. Farligt som "kan" i kombination med andra ämnen (aminer) SKAPAS nitrosaminer, ämnen och ge cancer.
Nitriter kan orsaka illamående , kräkningar, yrsel, huvudvärk, problem med (blodtrycket sänks). Tydligen finns det ett samband mellan intag av livsmedel med nitrit (korv, salami osv).Det rekommenderas inte för barn.

  

E249: KALIUMNITRIT

- Cancer.

- Fosterskador.

- Förgiftning.

- Genetiska skador.

- Methemoglobinemia (en blodsjukdom).

- Plötsliga dödsfall.

- Svåra allergiska reaktioner.

- Tumörer.


Natriumnitrat och 250:
är i köttprodukter, konserverat kött, paté av gåslever, rökt bacon eller salt. Som "E 249", är misstänkt vara kopplade till hyperaktivitet hos barn.

Natriumnitrat E251:
räcker det att konsumera 200-300 gram produkter varje för att överskrida ADI.

Smaklig måltid, giftet är serveradFisken Pangasius lever  bara i ett par floder Chao Phraya och särskilt i Mekongfloden, där det är mycket utbrett  en sötvattenfisk. som främst odlas i Vietnam, i  Mekong-deltat.Den levereras till Europa och säljes billigt i fiskaffär, matkedjor, restaurangerna och ofta syns i Lunchmeny hoppas inte i skolorna/dagis.Det säljs fryst och upptinad, etiketten förklaras med tillägget att E451 Natriumtripolyfosfat, men  nästan aldrig det står förekomsten av konserveringsmedel.

Jag förstår inte...  och jag säger uppriktigt,  detta pangasius  framställs som havsfisk  när det i själva verket havet är det inte, på lunch meny presenteras som sjötunga??  Pangasius kostar inte mycket fast kommer med ankommande flyg från Vietnam.

Men Jag vill inte tala om pangasius, om du vill lära dig mer om denna fisk av Mekong sök på Wikipedia eller google  jag vill nu bara tala om floden Mekong den längsta och viktiga  floden  i  Indonesien , stiger i Tibet, då korsar den kinesiska provinsen Yunnan, sedan genom Myanmar, Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam. 
Det verkliga problemet är att floden om vi tittar på en lista över de tio mest förorenade floderna i världen, finns det alltid  Mekong i årtionden. 
Tvärtemot vad som ofta anges, rikligt fiske och vattenbruk som bedrivs i Mekong-deltat är inte index för hälsa vatten. 
Kina har redan byggt  3 dammar  och 8 till är under uppbyggnad.  Längs floden finns det 203 industriområden i den kinesiska  delen och, 7 andra längre nedströms, för totalt 210 industriområden fullgörandet av sina utsläpp i floden. i 70% av dessa industriområden, i själva verket inte har ett centralt system för bortskaffande och 90% av alla gårdar fullgör i vatten utan någon behandling.
Konsekvensen blir att halten av arsenik, tungmetaller är mycket giftiga och ansvarig för den korta livslängden för de vietnamesiska personer,  som är fortfarande mycket hög: i genomsnitt 39 mikrogram per liter, och ett högsta värde på 845 mikrogram per liter. 
Och allt detta Arsenik hamnar? i Mekong floden, i den vietnamesiska provinsen En Giant, Can Tho och Dong Thap, som använder sig av dess vatten i Mekong Delta ...  till vad?...... Att odla Pangasius.
Som sedan fryses och fraktas till  Europa  bl.a Sverige och serveras till restauranger, m.m.

Trots att en av de mest  giftiga fisk (inte bara av arsenik men även av tungmetaller) av planeten.

Buon appetito


Källa: http://www.fainotizia.it/2008/10/23/il-pesce-pangasio-il-veleno-e-servito


Vitt socker ? Nej tack....

Socker i sig är inte vitt, men efter det blir en kemisk process som kallas "raffinering" vi  kommer  att se i detaljer. 
Sockerindustrin ger negativa effekter på vår kropp som en död, inert och mycket skadliga. Detta beror på dess mödosamma raffinering, de flesta ville göra det presentabel i ögonen av den moderna konsumenten. 

Produkten avreseorten är kokta med mjölk av kalk, där den ädla delar av anläggningen - albumin och mineraler - krascha, förstöra som en följd av den reaktion alkali och värme. Det ämne som behandlas sedan med kalk, kolsyra, sulfuric dioxid och kalciumkarbonat.  Den massa som erhålls är ytterligare kokas, kyls, kristalliserat och centrifugeras.

Den slutliga processen, raffinering, görs med hjälp av kolsyra, svavelsyra och andra skadliga ämnen inte mindre. Senare sockerindustrin för att öka produktionen av den slutliga produkten introducerades i system för behandling av lång maceration av de föreningar i lösningar hartser, ammoniak och vatten. 

På lång sikt ett av de mest drabbade är immunsystemet, eftersom konsumtion av de krafter och energi leder till en nedsatt förmåga att reagera på yttre angrepp och tendensen att insjukna.  När vi äter 50 gr. vitt socker, fagocitaria förmågan hos vita blodkroppar är nedsatt med 76% och denna minskning i försvaret tar det ca 7 timmar. 

Anser också att det i nästan samtliga livsmedels-och dryckesindustrin, inklusive smörgåsar McDonald's, enligt uppgifter från filmen Super Size Me, innehåller socker.  Och socker i det långa loppet är beroendeframkallande. 

Källor och Analys: 
Mellan jorden och Sky 
Enotime 
Super Size Me

Straff till choklad ätaren......
Teun van de keuken,  en nederländsk journalist som  har stämts sig själv för att ha ätit choklad.

De nederländska strafflagen straffar den som medvetet frukt konsumtion av olagliga åtgärder, antingen automatiskt  eller medbrottsling. Teun har ätit choklad som odlas i en plantering där afrikanska arbetare är underbetalda och därför har "gjort" medbrottsling "av exploatering.

 År 2002, Teun har lärt sig av barn i plantager i Elfenbenskusten, köpas och säljas trots avskaffandet av slaveriet inträffade 1863, och har publicerat rapporter och utredningar.  Sedan 2004 han köpte en chokladkaka och var "presenteras av domaren ber 4 års fängelse föreskrivs i koden. Domaren skickade hem honom, det anledningar till sitt beslut med att "dagens slaveri är inte" en prioriterad fråga för Konungariket Nederländerna ". 

Juli 2005 var att vara den månad då choklad tillverkare skulle ha att "befria" alla sina slavar. 
De hade undertecknat ett avtal under 2001 som förutsättning, men ingen hade följts.
2005 lämnade filmen "Willy Wonka och chokladfabriken" och Teun frågade Nestle för att säkerställa att allmänheten att choklad inte var producerat av slavar.  Nestlé vägrade.

Teun beslutat att sätta honom på marknaden en chokladkaka "slav fri". . Den 29 november 2005 kommer att bli tillgänglig i 5000 flera butiker.  Den 30 november hade alla redan sålda. Sedan dess Teun säljer choklad under varumärket Tony's Chocolonely.

Nyligen blev tvungen att ändra texten på hans fingrar från "100% fri från slaveri" till "vi arbetar för att producera den utan slavar."  Teun  upptäckte att det inte kan se till att alla dess choklad produceras på ett rättvist sätt. 

  ''Slaveri "efter påsk chokladvaror på BBC 
  "Choclate och slaveri  på Wikipedia


Balsam Vinäger eller Färgad Ättika?
Den balsamisk ättika bör vara mycket på modet och används på sallader, men även i kott, frukt m.m
Lekmannen kanske tror att alla är lika balsamisk ättika, men inte så i verkligheten kan vi dela in dem i tre kategorier:

a) Aceto Balsamico di Modena i snabbköp. 
Bland de hundratals märken i snabbköpet, med priser mellan 2 euro till 9 euro, vi köpte  märke xxxx
Vi läser ingredienserna: vinäger, koncentrerad druvmust Mosto, Dye E150d, Antioxiderande Kaliumpyrosulfit.  I praktiken, i de flesta fall är färgad vit vinäger med samma färgämne som används i Coca-Cola .

b)  Aceto Balsamico di Modena  ekologisk. 
Det finns ett antal utmärkta organiska balsamisk ättika men inte hittad i Sverige, Vi har testat för dig Aceto Balsamico di Modena  ekologisk köpt i Italien  märke" Villa Bisini Gambetti" (cirka 13 euro pris).  Här är ingredienserna: ekologiskt vin, vinäger, druvmustkoncentrat biologiska kokta.  En stor skillnad jämfört med balsamisk ättika från snabbköpet.!!

c) Balsamisk Vinäger i Modena. 
Längst upp på pallen, eller ska vi säga definitivt på en annan planet, är balsamisk Vinäger i Modena, den verkliga ättika, sirapsliknande konsistens och färg påminner om lakrits, har en tillverkningsprocess mycket komplex och helt naturligt. som varar i 12 år , priset är omkring 40 euro, medan äldre än 25 år du är belägna cirka 70 euro. 

Anmärkning:

1.  1. Färgämne E150d (CARAMEL SULFIT ammoniak) är den typ cola-drycker, glass, is lollies, konjak, likör, balsamisk vinäger, bakverk i allmänhet.
Som misstänks vara kopplade  med iperaktiva barn. . Mörkbrun färg. Det är också i fisk och skaldjur, soja, frukt och grönsaker, burk öl, whiskey, kex och konserverade. Rekommenderas ej till barn. Det är inte en naturlig färg, men är framställda genom behandling av socker med värme och kemikalier som svavelsyra och ammoniak!

2. Den grundläggande ingrediensen är kokt druvmust.  De druvor som används är trebbiani (Spanien, Castelvetro) och Lambrusco, vanligtvis druvor  med mycket socker.  Den Vinäger, som ligger på vinden, är den perfekta platsen för den åldrande av balsamisk ättika i Modena traditionell kräver stark temperaturskillnad mellan vinter och sommar. 
Med jämna mellanrum, innehållet i varje fat överförs till ett annat fat, enligt en fastlagd ordning för att vara på fat en mycket koncentrerad. Disciplinnämndens Produktion Produkten förväntas att fat används trä i det ursprungliga (den gamla domäner Este). Vanligtvis det virke som används är kastanj, ek, den mullbär, aska, körsbär och enbär. ( Wikipedia ) (Wikipedia

Välkommen till min nya blogg!


 
Hej!!

Jag är en Italiensk kille som gillar väldigt mycket om god mat.
Med denna blogg vill jag berätta lite om  bra och dålig mat och hoppas att ni vill hjälpa mig med olika tips.
PS: Om nån vill hjälpa mig att rätta mina stavfel då är du jättevälkommen!!

RSS 2.0